Terme Topolšica

Terme Topolšica se nahajajo na skrajnem zahodnem robu Šaleške doline. Zaradi svoje lege na nekoliko višji nadmorski višini so odlično klimatsko zdravilišče. Dodana vrednost pa je tudi zdravilna termalna voda. Slednja pomaga pri zdravljenju poškodbah gibal ter ortopedskih in nevroloških boleznih. Naselje Topolšica se nahaja v osrčju lepe narave in je oddaljeno od večjih mestnih središč. Od izvoza Arja vas na avtocesti A1 je do term še približno 30min vožnje.

Prvi termalni vrelci so bili odkriti že v 16. stoletju, leta 1838 pa so bile toplice odprte za širšo javnost. Le leto dni kasneje so odprli tudi prve nastanitvene zgradbe za sezonske goste. Terme Topolšica tako nudijo zdraviliške storitve, lahko pa pridete na dnevno kopanje ali večdnevni oddih.

Bazenski del term Topolšica obsega kar 1760 m2 površin. Skozi vse leto je na voljo notranji olimpijski bazen z temperaturo vode ca. 29°C, zimsko-letni bazen z temperaturo vode od 30°C do 36°C , sprostite pa se lahko v številnih masažnih kadeh. Na prostem deluje vodni park Zora, kateri obratuje od začetka junija do konca septembra. Na voljo je več bazenov, tobogan in vodne atrakcije, podvodne masaže, lokal z osvežilnimi napitki ter prigrizki in velika sončna terasa.

Wellnes center Zala vam nudi različne vrste savn (finska, turška, infra …), ledeno jamo, teraso za knajpanje, sprostitvene in športne masaže, aromaterapije, programe medicinskih tretmajev ter programe razvajanja z pridihom starorimskih kopališč, orienta in japonske tradicije. V sklopu term Topolšica deluje tudi lepotni salon ter fitnes center z široko ponudbo modernih telovadnih orodij ob pomoči in nasvetih telovadnih trenerjev.

Medicinski del term je razdeljen na ambulantni del za ortopedijo in nevrologijo, fizioterapijo, rehabilitacijski in sprostitveni programi za multiplo sklerozo in Parkinsonovo bolezen… Po dogovoru opravljajo tudi manjše lepotne posege, sprostite se lahko na različnih programih joge.

Prenočišča v termah Topolšica

Nastanitev: Terme Topolšica nudijo namestitev v dveh hotelih – Vesna*** in depandansi Mladika***. Hotel Vesna se nahaja neposredno ob vodnem parku Zora, nudi pa 220 dvoposteljnih sob. Hotel Mladika nudi terapevtski in rehabilitacijski center za bolnike z multiplo sklerozo. Gostje lahko prenočijo v 165 dvoposteljnih sobah. Nad obema hoteloma so na manjšem pobočju zgradili tudi naselje apartmajskih hišic Ocepkov Gaj****. Hišice so grajene ekološko-varčno in sprejmejo do 4 oz. do 6 oseb. Novost v ponudbi je manjši Glamping resort Langus. Najamete lahko 5 glamping šotorov za 4 osebe. Naselje nudi skupno kuhinjo, kopalnico, prostor za druženje, žar, vročo kopel ter storitve masaž.

Šport in rekreacija: teniška igrišča, kolesarski izleti, pohodne in poučne poti, muzej rudarstva Velenje, velenjski grad, velenjsko jezero, Mozirski gaj, Logarska dolina …

Cenik

Spodnji cenik in odpiralni čas je informativne narave. 

Termalni bazeni (Pon – Ned):

Celodnevna odrasli 17,00€

Celodnevna otroci (4-13 let) 11,50€

Celodnevna družinska (2+1) 40,00€

Doplačilo za dodatnega otroka 7,00€

3-urna odrasli 14,00€

3-urna otroci 10,00€

Kopanje + kosilo odrasli 28,00€

Kopanje + kosilo otroci 18,00€

Kopanje po 1800 uri (odrasli, otroci) 9,00€

Vstop v hotelske savne odrasli 10,00€

Vodni park Zora in welness center Zala sta zaprta!

Odpiralni čas

Termalni bazeni vsak dan 08.00 – 20.00

Savne vsak dan 14.00 – 19.30