Terme Lendava

Terme Lendava se nahajajo na JV delu mesta Lendava. Današnje termalno zdravilišče je nastalo bolj ali manj po srečnem naključju. Ob vrtanju naftne vrtine v sosednjih Petišovcih so namreč odkrili vročo vodo. Po dodatnih analizah je bilo potrjeno, da gre za fosilno termo-mineralno vodo.

Zdravilišče je primerno za zdravljenje oz. lajšanje revmatskih obolenj, bolezni oz. stanj po poškodbah ali operacijah gibalnega sistema. Termalna voda lajša simptome degenerativnih bolezni, neinfekcijskih kožnih obolenj ter obolenj dihal. Terme Lendava ponujajo popolno podporo z hidro-, fizio-, termo- in magnetnimi terapijami.

Kopališče z znamenito zeleno parafinsko vodo obsega površino več kot 1800m2. Uporabljate lahko dva notranja termalna bazena in otroški bazen. Na prostem pa se nahaja olimpijski bazen z navadno vodo in toboganom, otroški bazen ter termalni bazen z parafinsko vodo. Notranji bazeni so opremljeni tudi z podvodno masažo, slapovi in drugimi učinki. Po plavanju se lahko sprostite v svetu savn, kjer lahko izbirate med finsko, turško in infra savno.

Wellnes center term Lendava ponuja zdravilne kopeli (parafinska voda z dodatki), akupunkturo, različne vrste masaž, parafinske, parafango in zeliščne obloge za telo, kristalo- in kromatoterapijo. V termalnem parku se lahko bosi sprehodite po energijski poti. Iz izvlečkov parafinske vode pripravljajo zdravilne kreme in gele pod blagovno znamko Kozmetika Lyndva.

Namestitve

Terme Lendava so locirane v kompleksu hotela Lipa*** kateri nudi 200 eno oz. dvoposteljnih sob ter 9 apartmajev. Prav tako se zraven term nahaja apartmajsko naselje Lipov gaj***. Na voljo je 84 apartmajskih enot za 2-5 oseb (skupno 240 ležišč). V neposredni bližini se nahaja še manjši avtokamp Terme Lendava*** z 90 parcelami.

V središču Lendave se nahaja novejši hotel Elizabeta**** z 22 eno oz. dvoposteljnimi sobami ter enim apartmajem. Prenočišča nudijo tudi privatni apartmaji ter turistične kmetije v Lendavi in bližnji okolici.

Šport in znamenitosti: kolesarski in pohodni izleti po Lendavskih goricah, igrišča za košarko, mali nogomet in odbojko, fitnes, vodna aerobika, jutranja telovadba …

Obiščete lahko lendavski grad, razgledni stolp Vinarium, Lenti in Blatno jezero na Madžarskem, se podate na pokušino odličnih domačih vin ter seveda odlične prekmurske kulinarike …

Cenik

Spodnji cenik in odpiralni čas je informativne narave. 

1. Kopanje v termalnem parku

  • Celodnevna odrasli – 10€, otroci 8€
  • 3 urni vstop odrasli – 6€, otroci 5€
  • Občani občine Lendava – celodnevna – 7€

Zaradi prenove hotela so hotelski bazeni do nadaljnjega zaprti.

2. Savna

Odpiralni čas

Letno kopališče od maja do septembra od 8h do 20h.