Terme Dobrna

Terme Dobrna se nahajajo v skrajnem gornjem delu kraja, po katerem nosijo ime. So ene najbolj znanih slovenskih termalnih zdravilišč, ponašajo se z več kot 600 letno tradicijo. Obdane so z neokrnjeno naravo v zavetju pogorja Paškega kozjaka. Izvoz iz avtoceste A1 (Arja vas) je oddaljen le 11km.

V okolici Term Dobrna se nahajata dva vrelca termalne vode Uporabljajo jo v kopelih, primerna pa je tudi za pitje. Dokazano pomaga pa pri uroloških in ginekoloških obolenjih, boleznih in poškodbah gibal ter revmatskih boleznih. Ugodno vpliva tudi na bolnike z nevrološkimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja ter bolnike s sladkorno boleznijo.

V tretjem nadstropju hotela Vita se nahaja sodoben bazenski kompleks. Na voljo so: notranji rekreativni bazen in otroški bazen , zunanji rekreativni bazen, zunanji otroški bazen ter več masažnih kadi. V hotelu Vita in Zdraviliškem domu se lahko prepustite blagodejnim učinkom kopeli v termalni vodi z dodatki eteričnih olj ali soli. Sproščate se lahko sami ali v dvoje.

Svet savn v hotelu Vita vas bo presenetil z bogato ponudbo finskih, turških in infra savn, bazenom za knajpanje, barom z osvežilnimi napitki. Na voljo je tudi večji prostor za sproščanje ter še mnoge dodatne storitve. Savna studio Tisa v hotelu Park pa vam nudi bodisi intimno sproščanje v finski ali turški savni za dve osebi, ali pa savno za 3-4 osebe.

Prenočišča v termah Dobrna

Nastanitev: v samem zdraviliškem delu se nahajajo hotel Vita**** z 173 dvoposteljnimi sobami, depandansa Vila Higiea**** z 71 dvoposteljnimi sobami ter hotel Park*** z 45 dvoposteljnimi sobami. V letu 2020 so odprli prenovljen butični hotel Dobrna**** z 13 luksuznimi sobami za 2 (oz. 4) osebe. Ob robu Zdraviliškega parka se nahaja tudi nov kompleks 5 družinskih apartmajev Spa Suite Dobrna****. Nižje v središču kraja Dobrna se nahaja tudi manjši hotel Triglav z 15 sobami – na voljo je eno, dvoje ali troje ležišč. V samem kraju se nahaja tudi nekaj privatnih ponudnikov sob in apartmajev.

Kaj početi: tenis, odbojka, šah na prostem, namizni tenis, balinanje, badminton, kolesarjenje, sprehodi v parku, pohodni izleti, različne turistične kmetije, Rimska nekropola in jama Pekel pri Šempetru, Mozirski gaj, Logarska dolina …

Cenik

Spodnji cenik in odpiralni čas je informativne narave. 

1. Kopanje v kompleksu hotela Vita

Celodnevna odrasli 19,00€

Celodnevna otroci (5-14 let) 14,00€

Popoldanska (po 14. uri) odrasli 15,00€

Popoldanska (po 14. uri) otroci 11,50€

Celodnevna + savna odrasli 30,00€

2. Svet savn (odrasli)

Celodnevna 30,00€

Odpiralni čas

Bazeni – vsak dan 08.00 – 20.00

Svet savn – vsak dan 12.00 – 20.00