Telaso terme Strunjan

Talaso Strunjan je edino slovensko naravno obmorsko zdravilišče. Nahaja se na nekoliko dvignjeni lokaciji z razgledom na strunjansko laguno in soline. Svojim gostom nudijo storitve iz področja klasične medicine v kombinaciji s talasoterapijami. Zaradi svoje lege tako lahko uporabljajo vse, kar morje nudi: morsko vodo, morsko sol, morsko blato, zdravilne alge ter neprecenljivo obmorsko klimo.

V zdravilišču Talaso Strunjan zdravijo oz. lajšajo bolezni dihal, stanja po poškodbah oz. post-operativnih posegih na gibalnem sistemu ter osteoporozo kosti. V sklopu zdravilišča obratujejo tudi kardiološka, revmatološka in ginekološka ambulanta.

Wellnes center Vitarium Spa & Thalasso nudi zunanji bazen površine 114m2 ter notranji bazen površine 432m2. Slednji je ogrevan na temperaturo 32°C. Na voljo sta še manjši masažni bazen ter bazen za otroke. Vsi bazeni so polnjeni z morsko vodo. V času poletne sezone pa se lahko sprehodite do bližnje priljubljene in zelo urejene strunjanske plaže. Savne so razdeljene na finsko, turško, infra, aroma in solno savno. Sproščujoče masaže so povezane z darovi narave, kateri se nahajajo v okolici zdravilišča. Preizkusite lahko masažo s solnimi vrečkami, morskim blatom, eteričnimi olji sivke, rožmarina in citrusov. Lahko si privoščite nego obraza in telesa, sproščujoče kopeli ali pa zgolj sprehod po okolici. V zdravilišču Talaso Strunjan ponujajo tudi programe zdravega hujšanja in zmanjšanja stresa pri menedžerjih.

Nastanitev: V sklopu zdravilišča Strunjan lahko bivate v hotelu Svoboda*** z 111 eno oz. dvoposteljnimi sobami in 8 apartmaji. Zraven hotela je depandansa Vila Park**** z 12 sobami, primernimi za alergike in pljučne bolnike. Nedaleč od zdravilišča je hotel Laguna*** z 12 dvoposteljnimi sobami in 8 apartmaji. Zdravilišče nudi tudi 5 vil*** s skupno 46 dvoposteljnimi sobami. V samem Strunjanu se nahaja še nekaj hotelov ter privatnih apartmajev in sob. Kombinirate pa lahko bivanje v kampu Strunjan in uporabo termalnega kopališča Talaso.

Šport in zanimivosti v okolici: tenis, košarka, mini golf, fitnes, odbojka, kolesarjenje … S kolesom se lahko po trasi nekdanje železnice »Parenzane« odpeljete v Izolo, Koper, Portorož in Sečoveljske soline. Lahko se sprehodite po strunjanskih solinah in občudujete ptice ali pa se sprehodite do najlepših divjih plaž v Sloveniji …

Cenik

Spodnji cenik in odpiralni čas je informativne narave. 

1. Bazeni Vitarium Spa & Thalasso

Pon – Čet // Pet-Ned in prazniki

  • Kopanje odrasli 13,00€ 18,00€
  • Kopanje otroci (4-14 let) 9,00€ 13,00€
  • Doplačilo za savne ob koriščenju bazenov 17,00€ 19,00€
  • Doplačilo za bazene ob koriščenju savn 6,00€ 7,00€

2. Savne Vitarium Spa & Thalasso (odrasli)

  • Svet savn 1x vstop 24,00€ 30,00€

Odpiralni čas

Vitarium Spa & Thalasso zunanji bazeni (hotel Svoboda)

  • Vsak dan 09.00 – 19.00

Vitarium Spa & Thalasso notranji bazeni (hotel Svoboda)

  • Vsak dan 07.00 – 20.00

Vitarium Spa & Thalasso savne(hotel Svoboda)

  • Pon – Pet 14.00 – 20.00
  • Sob, Ned in prazniki 12.00 – 21.00