Istarske toplice

Istarske toplice se nahajajo v dolini reke Mirne v hrvaški Istri. 10 minut vožnje so oddaljene od srednjeveškega mesteca Motovun. Nad zdraviliščem se vzpenja 85m visoka stena Gorostas, izpod katere prihajajo na dan izviri termalne vode.

Istarske toplice so sodobno privatno zdravilišče, poznano širom po Evropi. Z zdravilno mineralno termalno vodo pomagajo gostom z revmatskimi boleznimi, dermatološkimi in ginekološkimi boleznimi, boleznimi gornjih dihal ter stanjih po poškodbah oz. operacijah skeleta.

Istarske toplice nudijo kopanje v notranjem in zunanjem termalnem bazenu, hidroterapije in savne. Na voljo so tudi različne vrste klasičnih masaž, spa tretmaji, lepotni salon, fitnes … Glede na potrebe je na voljo telovadnica z fizioterapevtskimi orodji in napravami. Privoščite si lahko tretmane z fango blatom ter inhalacije žveplene pare in uparjene izvirske vode.

Škof Tomassini je že leta 1650 opisoval izvire tople vode v motovunskih godovih. Domačini so jih že od nekdaj uporabljali za kopanje. Tako so si pomagali pri revmatskih obolenjih ter težavah s kožo. 200 let kasneje so opravili analizo vode in v njej poleg rahle radioaktivnosti (ni nevarnosti za zdravje) odkrili še 13 različnih mineralnih snovi. Potrdili so tisto, kar so domačini vedeli in s pridom uporabljali že doslej.

Prenočišča

  • hotel Sveti Stefan**** z dvoposteljnimi sobami tipa prestige
  • hotel Mirna*** z dvoposteljnimi sobami tipa standard in premium
  • v okolici lahko najdete številne apartmaje, vile, penzione in turistične kmetije.

Šport, zanimivosti, izleti: mini golf, biljard, namizni tenis, kolesarjenje, pohodništvo, sprehodi, ribolov na reki Mirni …

Obiščete lahko srednjeveška mesteca Motovun in Grožnjan, kolesarite po čudoviti istrski pokrajini, se podate na pokušino domačega vina, olivnega olja in tartufov, obiščete Buzet ali se zapeljete do morja – Novigrad, Umag, Poreč …

Cenik

Spodnji cenik in odpiralni čas je informativne narave. 

Vsa plačila se izvedejo v Kunah, cene v evrih so informativne.

1.) Bazeni

  • Kopanje odrasli 50,00kn / 7,00€
  • Kopanje otroci (do 12. let) 25,00kn / 3,50€

2.) Fitnes (odrasli)

  • Kopanje in fitnes 60,00kn / 8,00€

Odpiralni čas

Bazeni in fitnes:

  • Vsak dan 10.00 – 20.00