Zdravilišče Rogaška

Zdravilišče Rogaška je gotovo eno izmed najbolj poznanih zdravilišč v Sloveniji. Že več stoletij ljudje poznajo zdravilne lastnosti mineralne vode iz rogaških vrelcev. Danes jo pridobivajo iz vrelcev Donat Mg, Tempel in Styria. Vse tri vrste mineralnih vod so primerne za pitje. Prav tako pomagajo pri zdravljenju bolezni prebavil. Poleg tega je v zdravilišču Rogaška poskrbljeno za balneoterapijo, kopanje v bazenih, fizioterapijo ter različne vrste dietnih zdravljenj.

Rogaška Riviera se nahaja v bližini Grand hotela Rogaška, nedaleč od glavne promenade. Gostom so na voljo notranji in zunanji rekreacijski bazen z podvodno masažo in masažne kadi. Vsakodnevno je poskrbljeno za vodno gimnastiko. Termalna voda v bazenih vsebuje vsaj 5800 različnih raztopljenih mineralnih snovi.

Zametki današnjega zdraviliškega turizma segajo vse do leta 1665. V okolici vrelcev so zgradili prve gostinske stavbe. Glas o zdravilnosti vode iz rogaških vrelcev pa se je širil že nekaj stoletij pred tem. Ban Petar Zrinski je namreč s pitjem zdravilne vode ozdravel in tako pripomogel k prepoznavnosti mineralne vode in kraja.

V 19. stoletju se je kraj iz manjše vasice pričel razvijati v mondeno zdravilišče. K temu je pripomoglo vse večje zanimanje evropskega plemstva za zdraviliške storitve. Zanimivo pa je tudi število prodanih steklenic mineralne vode v teh časih. Osrednji del zdravilišča je velik zdraviliški park, okrog katerega so zgradili hotele in zdraviliške domove. Do 1.sv. vojne je bilo Zdravilišče Rogaška tretje največje evropsko zdravilišče. Svoj današnji sloves pa je postopoma ponovno zgradilo šele več let po koncu 2. sv. vojne.

Namestitve: Hotel Slatina Medical*** z 59 eno ali dvoposteljnimi sobami. Tukaj vam nudijo notranji termalni bazen, fango obloge, masažni center in različne kopeli; Boutique hotel Atlantida***** z 76 luksuzno opremljenimi dvoposteljnimi sobami in apartmaji. Hotelski wellnes obsega notranji bazen, finsko in turško savno, solno sobo ter lepotni salon; Grand hotel Donat Superior z 176 sobami. Hotel nudi kazino, zunanji in notranji bazen, savne, masaže, lepotne tretmaje, kopeli in obloge; Hotel Aleksander***** z 21 dvoposteljnimi sobami in suitami. Na samem vrhu hotela se nahaja luksuzen apartma. Hotelski wellnes center nudi sproščujoče masaže, različne vrste savn, notranji bazen, jacuzzi, fitnes; Hotel Slovenija**** s 65 sobami. Hotel je prenovljen in lahko dostopen tudi gibalno oviranim osebam. Nov je tuditermalni bazen ter manjši wellnes center; Grand hotel Rogaška****, gotovo najznamenitejša zgradba v kraju. Popelje vas v čase avstro-ogrske monarhije, hkrati pa nudi sodobnen wellnes center z bazeni, kopelmi, masažami in savnami. 194 dvoposteljnih sob in suit se nahaja v samem hotelu in dveh depandansah; Povezana hotela Grand hotel Sava Superior**** in hotel Zagreb**** – Skupno 333 luskuznih dvoposteljnih sob in 17 apartmajev. V obeh je ogromen wellnes center, polet z balonom ali helikopterjem, najem prestižnih vozil in še in še …

Kaj početi in videti: golf, tenis, odbojka, mini golf, kegljanje … Obiščete lahko Muzej Anin Dvor, steklarno Rogaška, pavilijon kaktej z preko 7000 različnimi kaktusu, muzejska hiša Juneževa domačija, vzpnete se lahko na Boč in Donačko goro, obiščete grad Štatenberg, s kolesom raziščete okolico …

CENIK

1.) Bazeni Rogaška Riviera (cene 2019) Pon-Pet Sob, Ned, Prazniki

Celodnevna odrasli 12,00€ 14,00€

Celodnevna otroci (5-12 let) 8,00€ 10,00€

Celodnevna upokojenci 10,00€ 12,00€

Popoldanska odrasli (po 15. uri) 10,00€ 11,00€

Popoldanska otroci 7,00€ 8,00€

Popoldanska upokojenci 9,00€ 10,00€

Rekreativna (09.00 – 11.00 in 18.00 – 20.00) 5,00€ 7,00€

Družinska celodnevna (2 odrasla + 1 otrok) 26,00€ 26,00€

Družinska popoldanska (2 odrasla + 1 otrok) 22,00€ 22,00€

ODPIRALNI ČAS:

Od sredine aprila do začetka oktobra

Ponedeljek – Sobota 09.00 – 20.00